Jag orkar inte nu

Noll lust att logga in här och skriva om mitt liv som ingen ändå bryr sig om. Min blogg är för tillfället riktigt ointressant och därför känner jag inte för att uppdatera här just nu, inte förräns jag får tillbaka min fotograflust, och även blogglust. På återseende, det vet ni!
 
 

Regnig söndag

Åh vad jag har längtat efter lite regn. Jag och solsken är inte bästa kompisar nu, jag tycker verkligen att det är jobbigt med sol varje dag. Regn är det bästa jag vet och det har jag alltid tyckt. Och idag regnar det äntligen, hur bra?
 
Jag var nyss ute och plockade lite hallon då det var uppehåll från regnet, och jag kände verkligen hur fina bilder det kunde blivit, om jag inte hade glömt kameran hemma hos pappa :/
 
Ni får i alla fall nöja er med gamla solskensbilder!
 
 

Gårdagen

Var som sagt på insparken för Gotlands gymnasieelever igår. Vi började några stycken hemma hos en tjej och sedan gick vi ner till terassen, vilket är stället som det var på. Riktigt mycket folk och även väldigt många jag kände så det var kul faktiskt!
 
Började dagen med att åka in och träna, vanligtvis brukar det vara mellan 5-10 personer från skolan där hela tiden nästan, idag var det bara jag och en annan kille från min klass där. Säger nog rätt mycket om att det var fest igår ;) 
Resten av dagen har jag bara kollat på Vänner och lite annat, en riktigt slapp dag.
 
Tänkte nog gå och lägga mig snart då jag är riktigt trött, men hoppas ni sover gott och jag är ledsen för världens rörigaste inlägg! (Vet knappt själv vad jag skrivit..)
 
 

Photo Booth är rätt bra ändå

 
Inatt fick jag extremt lite sömn. Somnade jättesent, var vaken då och då, och vaknade runt 4. Jag gick i alla fall upp kl 5 för att hinna med bussen och sedan har vi gått runt i innerstan med klassen hela förmiddagen, i fyra timmar. Vi redovisade också, gick hyffsat.
 
Ikväll ska jag iväg, eftersom det är insparksfest för min skola. Förut hette det Sävefest då skolan hette så, men nu när den bytt namn så har jag ingen aning om vad det kallas, haha. I alla fall så ska jag iväg! 
 
Och förresten, Photo Booth är nog det roligaste på Macbooken ;)
 
 

Studiedag

Att jag har varit ledig idag har ju verkligen inte synits på uppdateringen här! Jag har legat på soffan hela dagen med datorn i knät men har knappt loggat in här och har helt enkelt inte haft mycket att skriva om.
 
Efter en hel dags degande i soffan så kände jag tillslut att det var dags att åka och träna lite. Jag mötte upp pappa för att hämta ett paket vid 18 ungefär och åkte sedan till gymmet. Åh vad jag älskar att vara där, så fort jag kommer in genom dörren lättar allt lite på axlarna.
 
Idag tränade jag armar på 1h, hetsigt värre. Jag ville inte komma hem för sent och därför blev det ett väldigt kort pass, men det blev bra i alla fall! Något som är roligt är att förra veckan gjorde jag dips för första gången på egen hand, då jag klarade tre stycken. Idag körde jag sex stycken som uppvärmning gånger tre, kändes riktigt bra!
 
Orelaterad bild.

Några mål detta år

 
• 200kg benpress
• 12,5kg biceps curl (en hand)
• 50kg knäböj
• 50kg latsdrag
 

Här är några mål jag har inom träning som jag vill uppfylla innan året är slut. Vi får väl se hur det går, om jag lyckas eller inte! Jag tror dock att jag kommer lyckas bra om jag bestämmer mig för det, som jag brukar! 
 
 

150kg!

Har idag tränat ben och även fast jag gav upp efter en timme så tog jag ett riktigt bra pb, vilket jag är väldigt glad över! Mitt förra personbästa i benpressen är 110kg, idag tog jag 5 reps, 2 set på 150kg! Det känns riktigt bra, att köra 40kg tyngre.
 
Anledningen till att jag avbröt efter en timme är att min kropp spökar lite. Jag kanske skriver här någon gång om på vilket sätt, men inte innan jag har varit vid läkare och kollat.
 
Bulgarian split squat
10x2 (per ben) 8kg (i varje hand)
10x1 (per ben) 10kg (i varje hand)

Benpress
10x2 50kg
8x2 70kg
8x2 90kg
6x1 110kg
6x1 120kg
6x1 130kg
6x1 140kg
5x2 150kg (PB)
 
Leg extension
10x2 32kg
8x2 38kg
  
 
En liten film på Bulgarian Split Squat, testa! 

Arkiv-katt-bilder

 
 

Kallt, mörkt, fladdermöss

Well, rubriken sammanfattar min kvällspromenad ganska så bra. Jag gick ut vid 19.30 ungefär för en 5km runda och det var redan lite halvmörkt då. När jag var halvvägs blev det kolmörkt, fladdermössen började komma fram och det var även riktigt kallt. Men runt kom jag i alla fall ;)
 
 

Hur dom än

Prov och prov

Prov igår och prov idag, skönt när det är klart! Kände dock att jag pluggade lite överdrivet mycket till provet igår då det var väldigt simpelt.. Men i alla fall. 
 
Nu ska jag i alla fall till skolan och slutar vid 15.30 då jag åker hem istället för till gymmet direkt. Jag tror att jag tar moppen in ikväll, annars blir det vila. Min hjärta känns lite oroligt så jag får se hur det blir.
 
 

Rygg & axlar

 
Att starta igång en ny vecka med ett riktigt bra pass, det är bra det! Har idag tränat rygg och axlar, kände mig väldigt svag i början men jag fick till det bra till slut. Jag har vilat mina axlar i några veckor nu då jag haft lite ont i dem och därför är jag rätt så svag i dem nu, så jag räknar helt och hållet med träningsvärk imorgon!
 

Low row
12x2 27,5kg
10x1 32kg
6x2 36kg
 
Latsrodd med stång i cable
10x2 32kg
8x2 36kg
 
Latsdrag i cablecross
12x2 25kg
8x2 30kg
6x1 32,5kg
Dropset - 6 reps - start på 30kg
 
Back extension
10x2
 
Latsdrag
12x2 27.5kg
10x2 32,5kg
6x4 37kg
4x2 41kg
 
Enarms hantelrodd (alla set är per arm)
12x2 12,5kg
8x2 15kg
6x2 17,5kg
 
Militärpress
10x4 15kg
 
Drag mot hakan med stång
8x3 15kg
 
Axelpress
10x2 5kg per hand
8x2 6kg per hand
 
+ lite maskiner, men detta inlägg blir alldeles för långt nu! Ha det bra :)

Kinda hate this hair

 
Ni anar inte hur mycket jag vill ha platt, lite vågigit hår. Detta är mitt naturliga och det är
1. Alltid ivägen
2. Omöjligt att styla
3. Alldeles för stort

En kjol och en mystisk fläck

 
Ikväll har jag varit vid min faster på födelsedagsmiddag. Dock fyllde hon år i tidig augusti, men bättre sent än aldrig.
 
Jag hade i alla fall på mig det ni ser ovan. Och jag har ingen aning om vad det är för konstig fläck på min tröja.

Jag älskar min kamera

 
 
Jag verkligen total älskar min kamera! Den tar bilder precis som jag vill ha dem och jag behöver knappt redigera för att få dem perfekta. Kolla bara på dessa bilder, hur fina? Ni kanske inte tycker att de är underbara men det tycker jag, haha!
 
I veckan kommer några fler bilder som jag har tagit idag + fototips. Nu ska jag snart åka iväg till min faster på middag!
 
 

Fotoblogg?

Jag vaknade rätt så tidigt idag, 6.30 ungefär vilket kan vara ganska tidigt för en tonåring, haha. Har sedan dess bara pluggat lite mer juridik och även kollat några avsnitt av Awkward. Om ni inte har sett det, gör det nu!
 
Det slog mig i alla fall nyss att detta är en fotoblogg men jag har inte lagt upp några nytagna foton på månader egentligen. Sanningen är att jag knappt har fotat någonting på jättelänge, det enda jag tar kort på är vad jag äter.. Jag tänkte i alla fall dra mig ut och fota lite efter vi har ätit lunch, så nu kommer det komma bilder! 
 
 

PW

 
Idag har jag pluggat hela dagen. Efter flera timmar framför böcker och dator kände jag att - nä, nu måste jag ha en paus! Det resulterade i en timmes powerwalk på 7km och nu känner jag att mitt huvud känns lite piggare och även redo för ännu en timmes pluggande. Sedan får det nog vara bra för idag!
 
Uppdateringen har fått lida lite idag men det blir bättre, någon gång!
 
 

Saturday Breakfast

 
Jag upptäckte något lite dåligt med MacBooken nu.. Det går inte att sätta i minneskortet till kameran i datorn, vilket jag hade viljat. Är nu tvungen att föra över bilderna till min andra dator och sedan skicka dem till denna dator via dropbox, men det får gå!
 
Idag har jag i alla fall plugg, plugg och plugg på schemat. Jag har en inlämning, ett "tal" och två prov kommande vecka, så jag får ägna denna helg till det helt enkelt!
 
Idag åt jag i alla fall dessa bananpannkakor till frukost och dem var ritkigt goda! Recept nedan.
 
Banan-protein-pannkakor
2 bananer
4 ägg
1dl havregryn
1 skopa proteinpulver (Jag använde Whey-80 med jordgubbssmak) Valfri ingrediens
 
Mixa ihop allting och stek på lagom värme. Servera med smälta hallon!
 
Detta recept är en jätte bra grej att äta både före och efter träning då det innehåller kolhydrater och protein.

Stora drömmar blir lite större här

 

En snabbis

Idag blev det ett riktigt snabbt pass på gymmet, när jag gick kändes det som att jag nyss hade kommit dit. Jag tränade i alla fall bröst idag och jag hade en knapp timme på mig. Det började med att jag fick gå riktigt snabbt för att hinna med första bussen. När den var framme vid busstationen var jag tvungen att springa till nästa, och jag hade klackar på mig.. Så inte det bekvämaste, men jag hann dit i alla fall! Annars hade jag fått gå hela vägen. Pappa hämtade mig efter han slutat jobba varav tidspressen.
 
I alla fall, dagens bröstpass:
 
Dips 
3x2 
5x1
 
Bänkpress
10x4
8x2
 
"Pec fly i cable" (inte säker på namnet)
10x2
8x2
6x2
 
Samma som ovan, fast liggandes på bänk
8x4
 
Pec fly
10x3
 
 
Ledsen för ett riktigt oklart inlägg!
 

Ny dator



Direkt från trädgården


Var precis ute och gick en sväng och passade på att plocka lite frukt innan jag gick in. Så skönt när man kan äta frukt direkt från träden och veta att det inte alls är något giftigt i!

Så kvällens goda: äpplen från trädgården med kanel, plommon från trädgården och köpta vindruvor! Och även lite choklad ;)

Förresten! På fredag får jag min MacBook, då blir det som en nystart här :)

Backkk

Idag har jag tränat rygg och det gick helt okej! I vissa övningar kände jag mig supersvag men jag testade en ny grej som gick förvånansvärt bra också! 

Jag vet inte riktigt vad den heter men man kan säga "drag med rep över huvudet i cable" ungefär. Lite svårt att förklara, kanske kan ta kort någon gång! I alla fall så testade jag hur tungt jag kunde gå och det slutade på 63.5kg på 4 reps! Kändes väldigt bra :)

Roddmaskin 3min (uppvärmning)

Seated row cable 
10x2 
8x2 
6x3 
(olika vikter)

Latsdrag 
20x1 låg vikt 
10x2 höjd
8x2
6x2 högst

Enarms hantelrodd
8x4 per arm 12,5kg (den enda ok vikten som var ledig.. Mycket folk)

Backextension
10x5

"Den jag skrev där uppe"
10x2
8x3
6x3
4x2 (64,5kg)


Breakie


Havregrynsgröt med hallon från trädgården och självplockade blåbär! 

Inom en vecka

Jag måste faktiskt börja med att ursäkta mig lite.. På senare tid så är mina inlägg av så dålig kvalité så det finns inte. Inga kamerabilder, bara mobilinlägg med dåliga bilder, och jag tog inte ens med mig datorn från pappa till mamma för denna vecka.. 

Men det kommer bli ändring, inom en vecka! Vi får nämligen våra MacBooks av skolan nästa vecka då ett riktigt bra Photoshop medföljer. Jag kommer då kunna redigera bilderna mycket bättre än med mitt nuvarande (ps elements..) och jag kommer även kunna skriva inlägg på raster och håltimmar. Så jag tänker faktiskt lova en bättre blogg inom en vecka, även en ny design! Så håll ut ;)

Helg

Denna dag har gått väldigt snabbt och nu är det äntligen helg! Något som var väldigt skönt, vår sista lektion (engelska) blev inställd så vi fick sluta en och en halv timme tidigare. Jag gick till gymmet då, i converse, svart stickad tröja och mörka jeans. Det var väldigt varmt och lite jobbigt att gå 3-4km i platta skor. Men det funkade!

Idag tränade jag i alla fall bröst vilket gick.. Helt okej. Kändes mest som att jag lallade runt då det inte alls var mycket folk där vid två tiden, men jag tror på träningsvärk imorgon! Passet kommer upp senare eller imorgon :)



Done Done


Armarna är tränade, maten är äten och duschen är genomförd! Nu är det bara sömnen som saknas ;)

Hur gillar ni mina byxor? Mer bilder skall fixas till helgen!

Stress dag



Idag är en sån där stressig dag då jag har bråttom hela tiden. Vi har bara skolval idag i skolan så vi slutar 10.45, efter det måste jag till mammas jobb och äta lunch då jag ska vara vid tandläkaren kl 12. Efter det hade jag tänkt springa på stan en sväng och även träna, sedan komma hem på något vis. Men allt löser sig nog bra!


Red or nothing


Onsdagar calls for röda naglar och extremt dåliga bilder.

En del med plyo

Idag är det onsdag = legday. Jag har haft lite ont i ryggen idag så jag tänkte direkt att jag måste ta det lugnt med vikterna idag och inte lyfta. Därför så körde jag en liten plyoträning i början. Det var väldigt jobbigt men också väldigt kul eftersom det verkligen brände till i mina lår! 
 
(Jag skriver inte om resten av passet idag!)

Det jag gjorde var:
 
Box jump squat 8 reps - squat med 10kg kettlebell 8 reps - "hoppande utfall" 8 reps 
Dessa gjorde jag i sträck utan att vila i mellan. Efter varje varv vilade jag i ca 1-2 min och sedan körde jag nästa varv. Sammanlagt så körde jag 5 varv.
 
Efteråt kom jag på att jag faktiskt kunde ha filmat passet, men det får bli nästa gång. Jag rekommenderar verkligen er att testa detta om ni vill ha något riktigt snabbt och effektivt! :)
 
 
 
 

Skjut mig i huvet

 

Wedn'

Inatt har inte varit en bra natt. Fick inte mycket sömn och när jag väl var nära att somna så var katten - som sov i mitt rum - riktigt irriterande. Så jag är hyffsat trött idag, och hungrig. Dags för frukost helt enkelt!
 
Idag har vi i alla fall en kort skoldag. Börjar inte förräns vid 9.45, har en lektion, håltimme och sedan svenska och slutar 13.50, så det blir bra. Efter skolan ska jag nog köpa nya byxor och även träna.
 
Hoppas ni alla får en riktigt bra onsdag, snart helg! :)
 
 

Dagens

Idag kändes det väldigt bra att få träna rygg. Jag tog pb i en övning men ärligt så tror jag att jag skulle kunna ta ännu mer i den övningen, så jag får testa det nästa gång. Men det kändes rätt bra faktiskt och jag var där i två timmar, det är sånt man får ni glädje av! :) 
 
Roddmaskin 5min (uppvärmning)
Latsdrag 
15x1  (uppvärmning)
10x2
8x1
6x1
Latsdrag med stång i cable
10x2
8x2
6x2
4x3
Backextension
10x5
Rodd 
8x5
Dropset med start på 45kg
Enarms hantelrodd (alla set är per hand)
8x2 12,5kg
6x3 15kg
5x2 17,5kg (pb)
Latsdrag i cable (kg/per hand)
10x4 32,5kg
Dropset med start på 30kg och neråt
 
 
 
Jag tog en bild med självutlösaren för att se hur ryggen ser ut nu och jämförde med en bild ifrån maj, jag lägger upp den här men det är för min egen skull, för att jag ska kunna gå tillbaka och kolla. Så alltså är det inte för att jag vill bevisa något eller liknande, haha..
 

I alla fall så kan jag se att latsen börjar bli liite bredare och axlarna börjar sticka upp lite mer, även fast jag rehabeliterar dem just nu! :)
 
 

From a hot summer day

 

Backattack - Done


Detta var min uppladdning inför dagens ryggpass, alla övningar kommer upp senare när jag kommit hem!

Good mornings - hatkärlek

Åh jag känner så mycket hatkärlek till denna övning. Den tar underbart bra i hamstrings, rumpa och vader vilket är otroligt bra, meen den är så himla obehaglig! Jag vet inte om det bara är jag som tycker det, men det är en både härlig och obehaglig känsla.
 
Om ni har testat den så får ni jättegärna kommentera vad ni tycker om denna övning, annars får ni helt enkelt testa den så fort som möjligt! ;)
 
Här har ni en video på övningen:
 

Hur det ligger till

Såhär är det.. Jag har tappat motivationen till att blogga helt och hållet, jag vet inte vad jag ska lägga upp och att öppna datorn och skriva ger mig mest "mjäh.."-känslan.
 
Dock så vet jag att jag verkligen gillar min blogg så därför ska jag försöka mig på detta igen, med eller utan motivation. För träningen funkar ju så får mig, med eller utan motivation, så varför ska de inte funka här?
 
Såå, nu är jag här igen! :)